Kur'an-ı Kerim » Türkçe » Nas Suresi

Türkçe

Nas Suresi - Ayet sayısı 6
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ ( 1 ) Nas Suresi - Ayaa 1
De ki: Siginirim ben insanlarin Rabbine,
مَلِكِ النَّاسِ ( 2 ) Nas Suresi - Ayaa 2
Insanlarin hükümdârina,
إِلَٰهِ النَّاسِ ( 3 ) Nas Suresi - Ayaa 3
Insanlarin ilâhina,
مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ ( 4 ) Nas Suresi - Ayaa 4
O sinsi vesvesecinin serrinden.
الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ ( 5 ) Nas Suresi - Ayaa 5
O ki, insanlarin gögüslerine vesveseler fisildar.
مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ ( 6 ) Nas Suresi - Ayaa 6
Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

Rastgele Kitaplar

  • Kıyamet Alametleri-

    Yazan : Ahmed en-Nabulsi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/984

    Download :Kıyamet AlametleriKıyamet Alametleri

  • Mü'min Hanımlara Özel Uyarılar

    Yazan : Salih b. Fevzan el-Fevzan

    Çeviren : M.Beşir Eryarsoy

    Source : http://www.islamhouse.com/p/964

    Download :Mü'min Hanımlara Özel UyarılarMü'min Hanımlara Özel Uyarılar

  • Anne-Baba ve Eğitimciler İçin İdeal Eğitim YöntemleriYazar, kitabın önsözünde şöyle diyor: "Eğitim hakkında çok söz edilmiş, ciltler dolusu kitaplar telif edilmiştir.Çeşitli kısımlara, türlü yol ve yöntemlere ayrılmıştır. Herkes de kendi yönteminin en ideal olduğunu ileri sürmektedir. Eskiden “Herkes Leylâ’ya ulaştığını iddia eder ama Leylâ bunların hiçbirini kabul etmez.” denilmiştir. Bu araştırmayı; bazı uygun çözümler de sunmakla birlikte çağdaş İslamî bakış açısından ele almak suretiyle ideal eğitim, ilgili meselelerin tedavisi, değişip duran sorunların etrafındaki görüş ve deneyimlerin sunumuna tahsis ettim. Devasa boyuttaki telifata rağmen ideal eğitime ve en iyi öğretime ulaşmamıza yardımcı olacak herşeyi araştırmayı sürdürmemiz gerekmektedir.Eğitim- öğretimin sorunları, ümmetin sorunlarıdır. Ümmetin hep birden, kurumlarını tutup ayağa kaldırması ve sorunlarının çözümü yolunda çaba göstermesi gerekmektedir. Ben de, benden önce bu alanda araştırma yapmış olanlara katılarak şunu dile getiriyorum: Bugün yaşadığımız gerçekliğin delaleti ile çocuklarımızın aldıkları ve almaya devam ettikleri eğitim uygun bir eğitim değildir. Mesajı yerine getirmek ve ümmet için nasihatte bulunmak suretiyle değişim ve eğitim-öğretimdeki bozuklukların ıslahı yönünde elimizi çabuk tutmazsak çocuklarımız ve torunlarımız da ileride aynı şeyi söyleyecekler."

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/264104

    Download :Anne-Baba ve Eğitimciler İçin İdeal Eğitim Yöntemleri

  • Söylenti ve Yaygaranın İslam Toplumu Üzerindeki EtkisiAsılsız haberler yaymak, şahıs ve toplumları çürüten ve yıkan en tehlikeli silahlardan birisidir. Bunları yaymak; saf ve fikir birliğini çözüp parçalayacak derecede etkilidir.

    Yazan : Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/871

    Download :Söylenti ve Yaygaranın İslam Toplumu Üzerindeki EtkisiSöylenti ve Yaygaranın İslam Toplumu Üzerindeki Etkisi

  • Söylenti ve Yaygaranın İslam Toplumu Üzerindeki EtkisiAsılsız haberler yaymak, şahıs ve toplumları çürüten ve yıkan en tehlikeli silahlardan birisidir. Bunları yaymak; saf ve fikir birliğini çözüp parçalayacak derecede etkilidir.

    Yazan : Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/871

    Download :Söylenti ve Yaygaranın İslam Toplumu Üzerindeki EtkisiSöylenti ve Yaygaranın İslam Toplumu Üzerindeki Etkisi

Dili

Choose Suresi

Rastgele Kitaplar

Choose tafseer

Participate

Bookmark and Share