Kur'an-ı Kerim » Türkçe » Kitaplar » İslam İtikadında İsim ve Sıfat
İslam İtikadında İsim ve Sıfat
Bu kitap, dört bölümden meydana gelmektedir. Bunlar: Birincisi: İsim ve sıfat tevhidinden ne kastedilmektedir? İkincisi: Fâsid bir te'vile veya zannî bir ictihada uymak dalâlet esaslarındandır. Üçüncüsü: Allah'ın sıfatlarına îmân etmenin mü'minin kalbinde bıraktığı tesir. Dördüncüsü:Îmân unsurlarını oturtmada Kur'an'ın metodu.Yazan : Abdurrahman Abdulhalık
Gözden geçiren : Muhammed Şahin
Çeviren : Mustafa Dönmez
Source : http://www.islamhouse.com/p/161135
Rastgele Kitaplar
- ÖNCE TEVHİD ... EY İSLÂM DÂVETÇİLERİBu kitapta, müslümanların ilerlemesi ve Allah Teâlâ tarafından onların diğer ümmetler arasında layık oldukları konuma gelebilmeleri için tutulması gereken yolun ne olduğunu bulacaksınız.
Yazan : Muhammed Nasıruddin el-Elbani
Gözden geçiren : Muhammed Şahin
Çeviren : Seyfullah Erdoğmuş
Yayınlayan : Kitap ve Sünneti İhya Yayınları
Source : http://www.islamhouse.com/p/76269
- Hac ve Umre Nasıl Yapılır?-
Yazan : Abdulaziz b. Abdullah Al-Şeyh
Çeviren : Muhammed Şahin
Source : http://www.islamhouse.com/p/952
- İman Esasları
Yazan : Medine-i Münevvere İslam Üniversitesi İlmi Araştırmalar Enstitüsü
Çeviren : Abdulkadir Değirmenci
Yayınlayan : Medine-i Münevvere İslam Ünivetsitesi Web Sitesi
Source : http://www.islamhouse.com/p/885
- Rahman'ın Dostları ile Şeytan'ın Dostları Arasındaki FarkŞeyhulislâm İbn-i Teymiyye -Allah ona rahmet etsin-, bu mükemmel kitapta Allah'ın dostları ile şeytanın dostları arasındaki farkları ve her birinin diğerinden ayrı olan özelliklerini, Allah Teâlâ'nın şu sözü ışığında zikretmiştir: "Size, şeytanların kimlere indiğini haber vereyim mi? Onlar, çok günâh işleyen yalancılara inerler. Bunlar, şeytanlara kulak verirler; çoğu yalancılardır. " (Şuarâ Sûresi: 21-23) Bu âyetler, şeytanın dostlarını açıklamaktadır. Rahman'ın dostlarına gelince Allah Teâlâ onlar hakkında şöyle buyurmuştur: "Haberiniz olsun ki, Allah’ın dostlarına hiçbir korku yoktur; mahzûn olacaklar da onlar değildir. Onlar, îman edenler ve takvaya ermiş olanlardır. Dünya hayatında da âhiret hayatında da müjde onlaradır. Allah’ın sözlerinde hiçbir değişme yoktur. İşte en büyük kurtuluş budur ." (Yunus Sûresi: 62)
Yazan : Şeyhul-İslam İbn-i Teymiyye
Gözden geçiren : Muhammed Şahin
Çeviren : Harun Yıldırım
Yayınlayan : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source : http://www.islamhouse.com/p/922
- İlim, dînî bir zorunlulukturHiç kuşkusuz ilim, fert fert ve birbütün olarak toplum hayatının üzerine kurulduğu zorunlu maslahatlardandır. Bu zorunlu maslahatlarda bozukluk olduğu takdirde hayat nizamı düzgün işleyemez. Bahsedilen bu zaruri maslahatlar gerçekleştirilmediği takdirde toplumun durumu bozulmaya meyleder ve Şari’in onun için istemiş olduğu yoldan sapar. Aslı, Prof. Dr. Nasır el-Umer'in verdiği iki konferanstan ibâret olan bu kitap, ilim, onun öneminden, fazîletinden ve günümüz müslümanlarının ilme karşı tutumlarından bahsetmetedir.
Yazan : Nasır b. Süleyman el-Ömer
Gözden geçiren : Muhammed Şahin
Yayınlayan : Guraba Yayınevi
Source : http://www.islamhouse.com/p/339156












