قرآن كريم » فارسى » کتابها » تاريخ طبرى [ تاريخ الأمم والملوک ]

  • تاريخ طبرى [ تاريخ الأمم والملوک ]

    تاريخ طبرى يا تاريخ الرسل والملوک يكى از كتب معتبر تاريخ مى‌باشد گرچه در تاریخ طبری روایات ضعیف و داستانهای ساختگی هم یافت می‌شود اما با این وجود در بین کتب تاریخ این کتاب معتبرترین آنهاست. ببينيم امام الطبرى چه مى‌گويد: امام ابوجعفر محمد بن جرير الطبري مى‌گويد: در اين كتاب خبر ملوك و پيامبران و خليفگان را كه شاكر خدا بودند و نعمت بيشتر يافتند، و آنها كه نعمتشان به آخرت افتاد، و آنها كه كفران كردند و در ايام حيات متنعم بودند، بياورم، از آغاز خلقت، و چيزى از حوادث ايامشان را ياد كنم كه عمر از استقصاى آن كوتهى كند و كتابها دراز شود، و مدتشان و آغاز و انجام كارشان بگويم، و روشن كنم كه آيا پيش از ايشان كسى بوده؟ و چه بوده؟ و پس از آنها چه شده، و معلوم كنم كه جز خداى واحد قهار دارنده آسمانها و زمين و مخلوق آن، كس قديم نباشد، و اين به اختصار باشد، نه مفصل، كه هدف كتاب ما استدلال در اين باب نيست، بلكه تاريخ ملوك گذشته است، و شمعه‌اى از اخبارشان، و زمان رسولان و پيامبران و مقدار عمرشان، و مدت خليفگان سلف و چيزى از سرگذشتشان و قلمرو حكومتشان و حوادث عصرشان، و به دنبال آن ذكر ياران پيامبر محمد صلى الله عليه وسلم و نامها و كنيه‌ها و نسبهايشان و مدت عمرشان، و وقت وفات هر كدامشان را با موضع وفات بياورم، سپس از تابعان و اخلاقشان سخن آورم، و معلوم كنم كه روايت كدامشان را پسنديده‌ام و نقل كرده‌ام و آنها كه روايتشان را نپسنديده‌ام و نياورده‌ام. بيننده كتاب ما بداند كه بناى من در آنچه آورده‌ام و گفته‌ام بر راويان بوده است نه حجت عقول و استنباط نفوس، به جز اندكى كه علم اخبار گذشتگان به خبر و نقل به متأخران تواند رسيد، نه استدلال و نظر، و خبرهاى گذشتگان كه در كتاب ما هست و خواننده عجب داند يا شنونده نپذيرد و صحيح نداند، از من نيست، بلكه از ناقلان گرفته‌ام و همچنان ياد كرده‌ام.

    نویسنده : محمد بن جرير الطبري

    مترجم : ابو القاسم پاینده

    ناشر : سایت عقیده http://www.aqeedeh.com

    المصدر : http://www.islamhouse.com/p/178539

    تحميل :تاريخ طبرى [ تاريخ الأمم والملوک ]تاريخ طبرى [ تاريخ الأمم والملوک ]

كتب عشوائيه

  • عقيده هر مسلمان-

    نویسنده : محمد جميل زينو

    مترجم : اسحاق بن عبدالله دبيرى العوضى

    ناشر : المكتب التعاوني للدعوة وتوعية الجاليات بحي الربوة بمدينة الرياض

    المصدر : http://www.islamhouse.com/p/649

    تحميل :عقيده هر مسلمانعقيده هر مسلمان

  • جهان در سایه‌ی عقب ماندگی مسلمانان-

    نویسنده : أبو الحسن الندوي

    ناشر : سایت عقیده http://www.aqeedeh.com

    المصدر : http://www.islamhouse.com/p/263376

    تحميل :جهان در سایه‌ی عقب ماندگی مسلمانانجهان در سایه‌ی عقب ماندگی مسلمانان

  • نافرمانی والدین اسباب و راه علاجچنان که مي‌دانيد حق پدر و مادر بر فرزند بسيار عظيم است و در دين هم مقام و منزلت ايشان بسيار بالاست. پس احسان کردن به والدين مقارن توحيد و همچنين شکرگذاري آنها نيز مقرون به شکر الله است و احسان به ايشان از بهترين اعمال در نزد الله به شمار مي‌رود

    نویسنده : محمد بن إبراهيم الحمد

    ناشر : سایت عقیده http://www.aqeedeh.com

    المصدر : http://www.islamhouse.com/p/276726

    تحميل :نافرمانی والدین اسباب و راه علاجنافرمانی والدین اسباب و راه علاج

  • قبر: عذاب و خوشى آن-

    نویسنده : حسين العوايشة

    مترجم : اسحاق بن عبدالله دبيرى العوضى

    ناشر : سایت عقیده http://www.aqeedeh.com

    المصدر : http://www.islamhouse.com/p/691

    تحميل :قبر: عذاب و خوشى آنقبر: عذاب و خوشى آن

  • محبت پیامبر در قلب یارانشاصحاب رسول الله کسانی بودند که مال و اولاد، قوم وقبیله و شهر و دیار خود را فدای رسول الله نمودند، مانند اصحاب موسی نبودند که بگویند برو تو و پروردگارت بجنگید و ما اینجا نشسته ایم، مانند اصحاب عیسی نبودند که بگویند برایمان غذایی از آسمان طلب کن، بلکه خطاب به رسول الله فرمودند: اگر به بحر داخل شوید ما هم همراه شما داخل می شویم. و در آنچه گفتند صادق بودند زیرا تاریخ گواه است که آنان در راه دین اسلام و دفاع از رسول الله همه چیز خود را قربانی نمودند.

    ناشر : سایت عقیده http://www.aqeedeh.com

    المصدر : http://www.islamhouse.com/p/316313

    تحميل :محبت پیامبر در قلب یارانشمحبت پیامبر در قلب یارانش

اختر اللغة

اختر سوره

اختر تفسير

المشاركه

Bookmark and Share